Een bruiloft in coronatijden

Nuttige tips en adviezen hoe je het beste om kunt gaan met je bruiloft in deze moeilijke coronatijden!

Moet je je bruiloft door het coronavirus cancelen?


Het zijn heftige tijden. Heel ons land is in de ban van het coronavirus en overal worden evenementen en andere sociale gebeurtenissen afgelast. Maar wat betekent dat nu als je binnenkort gaat trouwen? Moet je je bruiloft door het coronavirus cancelen?


Je bent al maanden – misschien zelfs al jaren – bezig met het plannen van je bruiloft. Je wilt dat het een perfecte dag wordt waarbij jij je liefde voor je partner samen met je familie en vrienden zorgeloos kunt vieren.


En dan komt er opeens een onbekend, besmettelijk virus ons land binnen en zie je langzaam maar zeker je dromen in duigen vallen. Moet je je bruiloft nu door het coronavirus cancelen of verzetten? Wat zijn je opties?


Dit zijn je mogelijkheden als je je bruiloft door de coronamaatregelen moet cancelen


Als je op korte termijn je bruiloft hebt gepland, dan zit er niets anders op dan te accepteren dat deze hoogstwaarschijnlijk niet door kan gaan. Niemand weet namelijk hoe lang de huidige situatie gaat duren en wat de coronamaatregelen en adviezen over drie, vijf of acht weken zijn.


Haal diep adem, neem een momentje om uit te huilen en bel dan met je leveranciers en trouwlocatie. Bedenk daarbij dat zij het momenteel ook heel moeilijk hebben, al hun geplande inkomsten zijn weggevallen en zij moeten knokken om als bedrijf overeind te blijven.


Blijf rustig en kijk of er ruimte is om de datum te verzetten. In veel gevallen kun je zonder extra kosten voor een later moment kiezen, dan heb je in ieder geval geen annuleringskosten. Je zou ook op de geplande dag met getuigen en videograaf maar het stadhuis kunnen gaan. Via een livestream kun je dat moment met iedereen delen en de receptie en het feest kun je op een latere datum plannen. Zo blijft jouw gekozen datum toch je trouwdatum.


Je bent in ieder geval niet alleen, ook de Britse prinses Beatrice heeft haar bruiloft vanwege het coronavirus gecanceld. Lees hieroner meer https://www.nu.nl/achterklap/6038555/britse-prinses-beatrice-annuleert-bruiloft-in-mei-vanwege-coronavirus.html


Ieder nadeel heeft zijn voordeel, ook bij het coronavirus


Als je je bruiloft door het coronavirus moet cancellen (of verzetten), is dat natuurlijk ellendig. Maar probeer ook positief te blijven. Je hebt een partner met wie je oud wilt worden. En je hebt meer tijd om nog eens te bekijken of je echt achter alle eerder genomen keuzes voor het feest en de ceremonie staat.


Denk nog eens even na over de styling van de dinertafels of maak een moodboard voor de sfeer die je tijdens de ceremonie wilt neerzetten. Heb je echt alles precies zoals je dat wil? Of zijn er nog verbeterpuntjes? Als je nog wat inspiratie zoekt, kun je altijd contact met me opnemen. Samen maken we jouw bruiloft nog mooier, ook als deze door het coronavirus wat later is dan gepland. Ga naar:

https://annmariage.nl/wat-ik-doe/weddingstyling.html


Neem contact op met AnnMariage Styling via: https://annmariage.nl/wedding-contactfomulier/