OVER MIJ

Net even anders, daar hou ik van....


"Mijn missie als stylist is om jouw als bruidspaar te helpen met het realiseren van jullie droombruiloft.

Ik vind het belangrijk dat jullie tevreden zijn en dat jullie je bijzonder voelen op die ene speciale dag,

maar vooral dat jullie genieten!"


En dat bijzondere gevoel weet ik als geen ander over te brengen. Want behalve mijn Zuid-Amerikaanse bloed, stroomt er ook passie, gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit door mijn aders. Tel daarbij op mijn positieve energie en een aanstekelijke glimlach en wat je krijgt, is een mocktail (cocktail zonder alcohol) vol eigenschappen om je vingers bij af te likken. En Annemarie is mijn naam.

En ik drinkt graag Moijto, lekker zoet!


Stylen betekent voor mij het creatief vertalen van een (liefdes)verhaal naar een onvergetelijke beleving. Vanaf het begint van onze samenwerking tot een onbezorgde en ontspannen trouwdag. Als ik over styling praat, dan fleur ik helemaal op. Ik kan uren praten over kleuren, materialen, composities, gevoel en ideeen. Wanneer ik een styling van A tot Z mag verzorgen, dan ben ik op mijn best. Je ziet mij helemaal stralen als het eindresultaat een heerlijk 'YES ' gevoel geeft. Ken je dat gevoel? Yes dat! En daar doe ik het voor. En dàt gevoel gun ik je ook. Of dat nou in je achtertuin is of op een prachtige locatie in het buitenland die misschien wel een bijzondere betekenis voor je heeft.


Daarnaast beleef ik veel plezier aan het aankleden van een netwerkdiner, beurstand, bedrijfsevenement of fotoshoots?


"LOVE WHAT YOU DO; DO WHAT YOU LOVE" ♥♥

- Wayne W. Dyer - 

Met de paplepel ingegoten

Ik ben opgegroeid in Suriname. ‘Met de paplepel ingegoten’ mag dan een typisch Nederlands gezegde zijn, maar dit geldt zeker ook voor mij. Want net als mijn ouders ben ik een harde werker. Als tiener hielp ik mijn ouders bij het plukken en verkopen van o.a. kouseband en andere tropische gewassen. Kouseband is een lange peulvrucht, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. Wanneer de peulen eenmaal geplukt en gebundeld waren, was het tijd voor plezier. Bij ons thuis stond de deur altijd open letterlijk en figuurlijk. Niet alleen om te spelen, maar ook om gezellig mee te eten. Mijn moeder maakte altijd heerlijke eten. Hier ontstond ook mijn liefde voor koken. Niet voor niets droomde ik als klein meisje van mijn eigen eettent. Toch bewandelde ik eerst een ander pad. Na mijn studie werkte ik voor een overheidskantoor in Suriname. Maar mijn meisjesdroom was krachtig en de eettent kwam er jaren later. Met eettent Het Smulhofje heb ik veel mensen blij gemaakt met lekker eten in een leuke ambiance. En zo is mijn ondernemersdrive ontstaan.

En zo begon mijn avontuur 


1997 was niet alleen het jaar van Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson uit de film Titanic, maar ook van mij. Want het was in dat jaar dat ik met mjn gezin naar Nederland kwam. Ik startte mijn Nederlandse avontuur in loondienst. Ruim 20 jaar heb ik bij uiteenlopende grote en middelgrote bedrijven gewerkt. Ik vervulde diverse coördinerende functies. Een rol waarin ik mijn organisatorisch en probleemoplossend vermogen kon combineren met een flinke dosis creativiteit. Alles volledig naar wens van de klanten, want daar krijgik energie van.


Ook in die periode was ik naast mijn baan druk met andere activiteiten. Zo zette ik mijn Surinaams-Indische roots om in de lekkerste gerechten. Voor bedrijfsfeestjes verzorgde ik uitgebreide rijsttafels. Maar wat klein begon, groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby. Met een fulltimebaan én een gezin moest ik een keuze gaan maken. Ik nam ontslag!

AnnMariage was geboren


Dat was het moment waarop ik me ging interesseren voor een rol als weddingplanner. Eind 2012 startte ik met mijn opleiding tot weddingplanner, met als doel om bruidsparen te helpen met het organiseren van hun bruiloft. Tijdens de opleiding reisde ik door heel Nederland om een kijkje achter de schermen te nemen bij diverse trouwlocaties. Ik bezoch heel wat trouwbeurzen en netwerkbijeenkomsten. Daar kwam ik al snel in aanraking met de meest interessante leveranciers. Nadat ik mijn diploma heb behaald ben ik mijn eigen bedrijf gestart, genaamd AnnMariage. Een naam die staat voor - net even anders - het moet voor het bruidspaar een dag die niet als alle andere normale dagen zijn, maar net even anders! Ruim 3 jaar heb ik mooie bruiloften mogen organiseren op diverse locaties in Nederland. 


OMG... Dat kan beter!

Dus: "Ik heb het ervaren. Toen ik nog weddingplanner was. Ik heb mooie bruiloften mogen helpen organiseren, maar telkens had ik het gevoel dat er iets miste. Vaak ziet het bruidspaar er prachtig, de locatie vaak geweldig, de gasten feestelijk gekleed, maar de styling veelal teleurstellend. OMG! Dat kan beter. Zo is mijn passie voor weddingstyling aangewakkerd.


Maar ik wist toen niet waar ik moest beginnen? Styling, hoe doe je dat? Hoe krijg je een eenheid? Hoe combineer je kleuren en accessoires? Om de fijne kneepjes van het vak te leren volgde ik een aantal stylingworkshops bij ervaren weddingstylisten. Want zij zijn al langer bezig in dit vaak, dus weten veel over styling. Hierna heb ik de stap genomen om mijn passie te volgen. Ik heb een switch gemaakt om me primair te richten op styling, en daar ben ik nog elke dag blij mee en trots! Stylen, daar is waar mijn hart ligt en waar ik echt "HAPPY DE PEPPIE" van word. Inmiddels ben ik een kei hier in en een ervaren stylist die mijn perfectionisme omzet in een sfeer die klopt. En ik zet graag mijn expertise in om bruidsparen te ontzorgen, zodat zij optimaal kunnen genieten van hun trouwdag samen met al hun dierbaren. 


Mijn stijl is te omschrijven als een mix van creatief, ongedwongen en net even anders. Sfeervol en vol details. Het liefst alles met heel veel bloemen! Ik creeren graag een styling die over 10 jaar nog steeds relevant is. Inspiratie haal ik uit het fagelijks leven, mijn directe omgeving, het bos, het internet, langs de weg, etalages en in woonwinkels. Maar ook vakanties dragen bij aan mijn creatieve ideeën. Al die verschillende stijlen over de hele wereld inspireert mij heel erg en het brengt een hoop creativiteit met zich mee.


Vrijetijd en meer.....

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om tot in late uren te Netflixen. Ik hou van avontuur, ik wandel graag in het bos en ik geniet van dagjesweg, korte tripjes, maar ook lange vakanties met mijn partner. Regelmatig ga ik shoppen met vriendinnen. Mijn familie zie ik regelmatig. Thuis ben ik graag bezig mijn huis elk seizoen een mini make-over te geven. En op zondag? Het liefst slaap ik uit. Dan begin ik mijn dag in mijn pyjama met roze pantoffels aan mijn voeten en een kop koffie in mijn handen op de bank in mijn favoriete plek: " het jungle hoekje". Genieten van de ochtendzon. Koken is nog steeds mijn hobby, ik ben altijd in de mood voor lekker eten, maar stylen is sinds 2015 mijn grote passie geworden. En sinds 2021 organiseer ik ook portfiolioshoots onder de naam Styledwedcreative voor (bruids) fotografen en videografen zowel in Nederland als in het buitenland. 


Yesss I do! Ik heb mijn passie gevonden! Liefs Annemarie xx 

En wat is jouw verhaal? Daar ben ik benieuwd naar!