Wat kan een ceremoniemeester voor je betekenen?

Wat doet een ceremoniemeester?

Een goede ceremoniemeester ondersteunt het bruidspaar bij alle kleine, praktische zaken, die bij een bruiloft komen kijken. En dat zijn er veel! Van het bijhouden van het bruidsboeket, tot het begeleiden van de gasten naar de volgende bestemming. Of denk aan het instrueren van de getuigen wat ze precies moeten doen of in de gaten houden dat de cadeaus allemaal goed bij het bruidspaar terecht komen. De ceremoniemeester is het manusje van alles en de regisseur van de bruiloft in één. Op de achtergrond wordt veel werk verzet, maar daar zullen jullie als bruidspaar niets van merken!

 

Hoe werk ik als ceremoniemeester?

Tijdens een kennismakingsgesprek zal ik veel vragen stellen over hoe jullie de bruiloft reeds vorm gegeven hebben en met welke leveranciers jullie al afspraken hebben gemaakt. Aan de hand daarvan kan ik het draaiboek voor de grote dag gaan opstellen.

 

Tijdens een laatste detailbespreking, waar mogelijk op locatie, nemen we het hele draaiboek van begin tot eind met elkaar door en is er nog de mogelijkheid om laatste vragen te stellen of toevoegingen te doen. Wanneer er nog open eindjes zijn of er zijn nog punten waar jullie bijvoorbeeld niet aan gedacht hebben, dan kan ik jullie daarover vragen stellen. Dit kan ook al eerder natuurlijk. Zo weten we ruim van tevoren hoe de dag er van begin tot eind uit zal gaan zien. Ik zorg er ook voor dat de leveranciers weten wat van hen verwacht wordt, zodat ook daar geen onduidelijkheden zijn.


En dan de grote dag zelf! Vertrouw er op dat ik alles onder controle heb en durf los te laten. Ik kan de gasten welkom heten en hen vertellen waar ze heen kunnen. De gehele dag ben ik het aanspreekpunt voor hen. Ik ben er ook om de leveranciers op te vangen en te zeggen waar ze wat moeten doen. Ik stem met de locatie/stylist af over de decoratie etc. en check nog een laatste keer of alles er bij staat, zoals jullie dat willen. Ik ben er eventueel om speeches of de openingsdans aan te kondigen.


Kortom: als ceremoniemeester ben ik er voor jullie en jullie gasten, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie bruiloft!


Wat kost een ceremoniemeester?

Je kunt mij als ceremoniemeester inhuren vanaf 895 euro inclusief BTW.


Kim Arts is ook in te huren als weddingplanner! Wil je meer weten wat Kim voor je kan betekeken? Bekijk eens de website: www.theartsofwe.nl 

 

Let wel: dit is natuurlijk echt geschreven vanuit de dienst van Kim als ceremoniemeester!